Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Valpurina 2011

Sitten viimekirjoittelun on tullut touhuttua kaikenlaista. Kävin mökillä pääsiäislauantaina. Rusakot ja myyrät olivat tehneet tuhojaan. Rusakot olivat kuorineet jo melko isohkon kultasateen aika pahasti. Saas nähdä, kestääkö se moisen tuhon. Osan kasvustosta leikkasin pois. Ne olivat niitä oksia ja haaroja, jotka rusakko oli kalunut ympäriinsä. Olisivat kenties voineet kukkia vielä tänä keväänä, mutta sitten viimeistään syksyllä olisivat kuivuneet. Katkoin niitä jo nyt, jotta pensas voisi mahdollisesti kasvattaa uutta kasvustoa.
Mökillä on myös ollut kasvamassa alku valkeasta "kultasateesta". Se oli noin metrin mittainen. Nyt harmiksi myyrät olivat syöneet sen juuret, niin että se oli melkein irtonainen. Tiivistin maan sen ympäriltä siinä toivossa, että jos siellä olisi pienikin juurenpätkä ehjä, niin se voisi kenties kasvattaa uutta juurikasvustoa. Jää nähtäväksi.
Omenapuita rusakot eivät kovin paljon olleet tuhonneet. Osa oli verkotettu. Alimpia oksia olivat kuorineet ja katkoneet.
Kaadoin ja karsin kymmenkunta nuorehkoa mäntyä hedelmätarhan reunalta. Eivät sitten vie vähäisiä kosteuksia ja samalla tuo vähän ilmavuutta hedelmätarhan ympärille.

Viime viikko menikin sitten kaupungissa tontilla touhutessa. Perennapenkkejä siivosin. Leikkasin myös osan aronioista matalaksi, kun olivat venyneet parhaat noin kolmemetrisiksi puskiksi. Myös ruusuangervot leikkasin mataliksi. Vielä tarvitsisi yksi alue siivota. Siinä kasvaa mongolianvaahteroita, pihlaja-angervoja ja koivuangervoja. Pihlaja- ja koivuangervot leikkaan varmaan alas, ainakin suurimman osan.

Tulipahan pihatöiden lomassa pestyä myös ikkunatkin. Ikkunoita oli kaikkiaan 21 ja kaikissa siis neljä pintaa, eli yhteensä 84 pintaa oli pestävänä. Jos ne olisivatkin olleet yhtä aluetta, niin se olisi käynyt helpommin, mutta kun useimmissa niissä oli tuuletusikkunat ja osassa vielä ruudutusta, niin sitä palapeliä oli pestävänä monelaista. Ruutujen määrää en edes viitsinyt laskea.

Eilen tein pikaisesti pikamunkkeja, kun tytär tuli kotiin käymään ja kertoi, että kyllä sitä sentään munkkeja tarvii olla. Simaa hän oletti ilman muuta olevan, mutta sitä en ollut tehnyt, koska alkujaan hänen ei ollut tarkoitus tulla tänä viikonloppuna kotiin. No eipä tytärtä ole paljoa kotona näkynyt, koska lähtivät kaverin kanssa toisen kaverin luo Poriin ja ovat olleet siellä vappua viettämässä.

Tätä kaikkea ei olisi tullut tehdyksi, jos ei olisi ollut lomaa. Viimeiset vanhat lomat tulivat hyötykäytettyä hyvin. Enemmänkin olisi ollut tarvetta.

Todella pikaisen näköisiä.

Tästä voi mielikuvituksen antaa luoda eri eläinhahmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti