sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Valo voittaa

Helmikuu alkaa olla kohta takanapäin. Tammikuun puolivälin jälkeen se talvi tuli sittenkin. Lunta on tullut riittämiin. Nyt onkin jo kolmas talvi, kun tällä pituus-/leveysasteella on lunta näin runsaasti.

Onneksi ollaan kevättä kohden menossa ja valo lisääntyy päivä päivältä. Aurinkokin, kun se näkyy, lämmittää mukavasti. Kohta alkavat lumet sulaa ja kevät pääsee vauhtiin. Ainakin  näissä ajatuksissa on mukava olla.

Huonekasveja en vielä ole alkanut lannoittamaan enkä multiakaan ole vaihtanut. Nyt alkaa olla se aika käsillä, jolloin täytyy suoda näillekin asioille ajatusta ja aikaa. Kylvämään en ole vielä innostunut ja taitaa olla niin, että enpä taida paljoa sille suoda ajatusta.

Ensi kuussa on Turussa Puutarhan kevät -messut. Sinne on ajatus mennä. Voi olla, että sieltä tarttuu taas mukaan jotain ja ainakin se varmaan tuo uutta intoa kevään puutarha-askareisiin.

Lehtikaktus, joka kukki marras- joulukuussa runsaasti, on nyt näköjään kehittänyt taas uudet nuput. Kukintaa on odotettavissa 2-3 viikon kuluttua.

Pihalla pitäisi omenapuita hieman tarkastella leikkauksien kannalta. Lunta on vaan niin paljon, ettei tee mieli mennä hangessa tarpomaan. Muut puut ovatkin ihan kohtuukasvuisia, mutta Pirja näkyy olevan sellainen puu, että mitä enemmän leikkaat sitä enemmän se versoo uutta kasvua ja puu muuttuu helposti pensasmaiseksi huiskiloksi. Sitä ainakin täytyy  melko kovallakin kädellä harventaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.