Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kevätsatoa ja talventuhoja

 
Narsissit ovat aina varmoja kukkijoita.
 
Myyrät ovat talven aikana tehneet "myyräntöitään". Hyvää siinä on, että maa on myllätty. Mutta mokomat ovat syöneet kaikki iirikset, lähinnä siperiankurjenmiekat. Kääpiökurjenmiekat ovat paremmin säilyneet. Samoin myyrät ovat syöneet kultatyräkit, vaikka ne ovat myrkyllisiäkin.

Mukulaleinikit ja keltavuokot sulassa sovussa. Vasemmalla mukulaleinikki ja oikealla keltavuokko.
 
Nyt kun tarkemmin katselee puutarhaa, niin näyttää olevan runsaasti liljakukkoja. Joku jo kyselikin, että onko minulla liljakukkoja. En ollut silloin vielä huomannut niitä. Mutta nyt niitä näkyy ja toukat syövät liljat sitä mukaa, kun nousevat maasta.


Keltakiurunkannus on myös aina varma kevään kukkija.
 
Tuholaisista puheenollen myös marjaluteita näyttää olevan runsaasti ja niillä kova parittelu meneillään. Myrkytinkin jo osaa, mutta ne ovat sellaista sitkeää lajia, että eivät tahdo myrkystä välittää. Voi olla, että joku vahvempi myrkky tehoaisi.
 
 
Pihaesikko on myös niitä vahvimpia selviytyjiä ja kukkii aina. Nyt tosin ilmeisesti nuppujen alkuhetken pakkasyöt ovat vähän vaurioittaneet kukka-aihioita.
 
Ruusuherukka tahtoo kärsiä talvesta kuin talvesta. Vaikka se tekee joka vuosi uusia versoja, niin kukkaan ei hyödy kuin alimmaiset versot. Olisi muuten ihan kaunis kukkiva pensas, mutta tämäkin lounainen vyöhyke tuntuu olevan sille liian kylmä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti