maanantai 16. toukokuuta 2011

Päivityksiä

Aikaa on vierähtänyt sitten viime päivityksen. Yhtenä aikaa vievänä työnä on ollut yo. kuvan savotan tulokset. Aiemmin olen maininnut, että pitäisi kaataa pihalta puita pois roskaamasta ja varjostamasta. Niitä kaadettiin viisi. Suurimmat olivat tyveltä halkaisijaltaan n. 40 senttiä. Pituutta niillä oli melkoisesti. Hakojätettä ja roskaa syntyi paljon. No puut on nyt pätkittynä pääosin noin metrin pätkiin ja pinossa sekä oksat kasattu kasalle puhdistettuina haoista. Souvia riittää vielä melkoisesti, ennenkuin kaikki on klapeina ja pilkottuna.
Rusokirsikan kukinta jäi tänä vuonna laihanlaiseksi. Viime vuonna puu oli kukkia täynnä. Kukinta kesti silloin melko lyhyen ajan, kun kukinnan ajaksi sattui sateisia ja tuulisia päiviä. Nyt kun näyttäisi olevan poutaisempaa, niin kukkien määrä on vähäinen. Näkyy siis vaihtelevan vuosittain melkoisesti.


Jouluisia hyasinttejä ei kannata heittää pois, vaan istuttaa keväällä ne maahan. Ainakin tällä kasvuvyöhykkeellä ne viihtyvät hyvin. Minulla on istutettuna niitä eri paikoissa ja ne kukkivat joka vuosi hyvin. Tänä vuonna ne näyttävät kukkivan erityisen hyvin ja lehdistökin on rehevää.

Mukulaleinikki ja keltavuokko sulassa sovussa. Paras kukinta alkaa olla jo takanapäin.

Kultatyräkkikin valmistautuu jo kukintaan.

Helmililjat kukkivat jo mukavasti ja tulppaanit valmistautuvat kukintaan. Tässä vaiheessa tulppaanien kukkavarret näyttävät tavallista lyhyemmiltä. On ollut sen verran viileää. Venähtävät varmaan, jos tulee lämmintä.

Ensi lauantaina on täällä kukkamessut ja kukkia tarjolla vaikka millä mitalla. Tarjoajina ovat sekä puutarha-alan yritykset että monet kymmenet yksityiset, jotka tuovat myyntiin ylimääräisiä perennojen ym. kasvien taimia. Etukäteen näyttää tapahtuma saaneen melkoisen suosion. Jos ilmat ovat suotuisat, tapahtuma varmaan on hyvin suosittu, ainakin näin voisi odottaa. Saa nähdä.

Mulla on vielä talvisia kuvia täällä blogissani vakiopaikoilla. Kunhan tässä tulee sopiva rako, niin pitää päivittää nekin kesäisemmiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.