Pölkinvuoren kasvimaailma

Ihan mielenkiinnosta käytiin 20.5.2020 tutustumassa Pölkinvuoren kasvimaailmaan Urjalassa. Lännen suunnasta tullessa oli huonokuntoista tietä ennen kuin sitten pääsi isommalle tielle. Voisi sanoa, että tuo Pölkinvuori sijaitsee keskellä ei mitään, siis täysin luonnon keskellä. Alue on rakenteilla ja varmasti parin vuoden sisällä kehittyy mielenkiintoiseksi kohteeksi. Tällä hetkellä keskittynyt kesävihannesten tuotantoon ja myyntiin paikalta. Alueelle on rakenteilla lampialueita, nyt rakennettu purorakennelmia. Etelään viettävään rinteeseen on istutettu tuhansia sipulikukkia. Nyt käydessä kukassa olivat lähinnä erilaiset narsissit, mutta myös joitakin tulppaaneja. Tulppaanit olivat vasta tulossa kukintavaiheeseen. Osa kuitenkin kukki lämpimällä lounaisrinteellä. Puistoon on istutettu erilaisia alppiruusuja sekä erilaisia harvinaisempia lehtipuita ym. kasveja, nyt vasta hiljan istutettuja.

Paikassa oli myynnissä myös erilaisia puuvartisia taimia sekä joitakin yrttejä ja kesäkukkia. Valikoima nyt oli hyvin suppea.

Alueella oli myös eri taiteilijoiden taidetöitä sijoitettuna luonnon keskelle ja sisätilaan. Ulkona luonnon keskellä olevat taidetyöt eivät minun makuuni soveltuneet metsäiseen luontoon, mutta joillakin voi olla toisenlainen näkemys.

Pölkinvuoren kasvimaailma on alkuvaiheessa ja varmaan kehittyvä kohde, jos omistajat jaksavat rakentaa aluetta. Tutustumisen arvoinen jo nyt ja varmaan tulevaisuudessa enemmänkin. Muutama kuva alueelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.