perjantai 20. kesäkuuta 2014

Kevät vaihtui kesäksi

 
Tänä vuonna oikeastaan kaikki puuvartiset ovat kukkineet runsaasti. Tässä koristeomenapuun kukintaa.

Myös ruusuorapihlaja oli tännä kukkia.
 
 
Ja juhannusruusu oli valkoisenaan tuoksuvia kukkia.

Pionien kukinnan runsautta

4 kommenttia:

 1. Mitä ihmettä on tapahtunut merville? Monet blogin lukijat ovat huolissaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   On kiva havaita, että joku lukee blogiani. En ole tänä vuonna paljoakaan päivittänyt sitä johtuen perhesyistä ja rakennusprojektista. Jos et ole seurannut Mervin omaa blogia, niin tässä osoite: http://pellavasydanjamervi.blogspot.fi
   Parhaan kuvan saat lukemalla sitä. On ollut tapahtumarikas vuosi, mutta onneksi nyt näyttää paremmalta.
   Aarre

   Poista
 2. Kiitos vastauksesta. Olen todellakin seurannut pellavasydämen blogia! Sieltä kaivoin hirveällä vaivalla sinun blogisi osoitteen, kun muistin, että joskus Mervi siitä kirjoitteli. Ajattelin koittaa kuulumisia tätä kautta, kun Mervin blogi oli niin kauan hiljaa. Minä ja aika moni muukin pelättiin kyllä jo pahinta! Se on hassua, kuinka täälä virtuaalimaailmassa lukee jonkun elämästä ja on mukana täysillä jonkun täysin tuntemattoman iloissa ja suruissa. Ja sitten vielä huolestuu kun mitään ei kuulu. "Normielämässä" voi mennä pitkäänkin ettei juttele jonkun kanssa eikä ollenkaan huolestu... Hyvä, että kaikki on hyvin. Toivottavasti saat uudelle talolle mieleisesi puutarhan ja siitä tänne kuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. :)
   Niitä ensimmäisiä hommia viime kesänä oli, että aloin jo suunnitella ja istutella puutarhaa. Perennapenkkiin tuli jo istutettua ruusuja ja pioneja sekä joitakin muita monivuotisia perennoja. Istutin jopa persikkapuun ja siinä oli jo aika monta persikkaakin. Tosin aika mauttomia olivat ainakin näin aluksi.
   Kadun puoleiselle osalle istutin muiden joukkoon kolme kermesmarjan tainta ja ne kukkivat mukavasti. Mutta kas kummaa, joku ryökäle kävi ne kesällä sieltä pihistämässä. Oli kaivanut juurineet uudet taimet pois ja vienyt mukanaan. Täytyy sanoa, että ihmettelen suuresti tällaistakin tarvetta varastaa taimia toisen puutarhasta ja keskellä kaupunkia.
   Pitänee istuttaa keväällä uudet. Katsotaan lähtevätkö taas kävelemään.

   Ruusut muuten kukkivat komeasti, vaikka olivatkin vasta alkukesästä istutettuja.

   Poista

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.