sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Kevättä ilmassa

Sipulikasvit näyttävät kärsineen viime talvesta kovasti. Myös jotkut muutkin kevään ensi kukkijat näyttävät ainakin tässä vaiheessa kovin kituliailta.

Tämä on kevätesikko, joka yrittää pukata maasta ylös. Kovin on kituliaan näköinen. Kukan halkaisija vain noin 1,5 cm.

Tässä taas kovin surkean ja riutuneen näköinen krookus yrittää puskea maasta.
Routa on maassa aika syvällä ja vaikka päivisin on ollut lämmintäkin, niin maan pinnassa ei sulamista ole kovin paljoa tapahtunut.

Kiurunkannukset ovat kuluneella viikolla työntäneet itseänsä esiin ja ne ainakin nyt näyttävät olevan ihan hyväkuntoisia. Jahka tästä kehittyvät, niin kukkinevat ihan mukavasti.

Posliinihyasintti on sinnitellyt jo pitkään ja yrittänyt availla kukintojaan. Pikkuhiljaa tässä kehittyy päivä päivältä parempaan kukintaansa.

Nämä sinililjat kasvavat kaupungilla melko jyrkässä eteläisessä rinteessä ja siinä ne näyttävät ainakin säilyneen melko hyvin. Omassa pihassani sinililjat eivät vielä ole kukassa, kun ovat varjoisammalla puolella. Onpa tuossa kuvassa jo mukulaleinikkikin avannut kukkansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.