maanantai 14. helmikuuta 2011

Kunnon talvi

Menneinä talvina on muisteltu, miten lapsuudessa oli kunnon talvia. Oli lunta ja pakkasta ja jäätä. Talvet ovat pitkään olleet varsin leutoja. Nyt on kuitenkin pari talvea ollut oikein sellaisia kunnon talvia. Joku jo viime vuonna alkusyksystä ennusti, että tulevasta talvesta tulee oikein kunnon talvi, kovempi kuin edellisestä. Se näyttää toteutuvan. Lumitöitä on saanut tehdä tänä talvena riittämiin ja nyt tuntuu tulevan oikein kunnos pakkasjakso.
Saapi nähdä, minkälainen kevät ja kesä on tulossa. Saattaa olla niin, että nyt kun on lunta näin paljon satanut pitkin talvea, niin kesästä tulee kuiva. Sademäärä kun tahtoo vuositasolla on aika vakio.
Itse en tykkää talvesta juurikaan ja siksi on mukavaa odotella kevättä. Sitten pääsee taas ulos touhuamaan ja puutarhassa askartelemaan kaikenlaista.
Talven pimeyden jälkeen on mukavaa, kun ollaan valoisaan päin menossa ja päivät pitenevät. Talvi on vähän tällaista horrosaikaa meikäläiselle mutta annas, kun kevät ja kesä koittaa, niin ulkonaolo ja touhut siellä maittavat.
Sitä odotellessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.