perjantai 18. maaliskuuta 2011

OMENAPUIDEN LEIKKAUS

Leikkasin tänään omenapuita. Omenapuut olisi oikeastaan pitänyt leikata jo aiemmin eli helmikuussa. On ollut sen verran kylmiä ilmoja, että ei niissä vielä pahemmin elon merkkiä näkynyt. Lunta on ollut niin paljon, että sen takia leikkaus on jäänyt tähän hetkeen. On lunta kyllä vieläkin runsaat puoli metriä, joten aika hankalaa oli tikkailla siellä lumessa yrittää kiivetä ylös leikkaamaan puita. Puut ovat onneksi nuoria ja kasvusto siten tuoretta ja hentoa, joten varsinainen leikkaus kävi hyvin.
Omenapuut olivat viime vuonna kasvattaneet runsaasti uusia versoja. Varsinkin Pirja on puuna sellainen puskamainen, joka helposti kasvattaa uusia versoja ja tiheästi.
Talviaikana on pihalla vieraillut jänis, vaikka piha on niin aidattu, että sinne sen kulku onnistuu vain pihaportin kautta. No se on luonnollisella tavalla sitten leikannut alimpia oksia. Onneksi ei ole runkoja lähtenyt kuorimaan.
Edellistalvena mökillä rusakko oli kuorinut aika ison omenapuun rungon toiselta puolelta pitkältä matkalta. Harmitti vähän, koska puun olen itse siemenestä kasvattanut. Sen alkuperä on muistaakseni jostain Kanadan alueelta. Siinä on erittäin kauniit ja tasaiset omenat ja vielä hyvänmakuiset, vaikka ei olekaan jaloste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.