perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kevätaskareita

Pitkään aikaan en olekaan päivittänyt blogiani. Kevät tuli nopeasti. Lumet sulivat äkkiä ja sitten alkoivatkin kaikenlaiset kevättouhut ja niitä riittää. Nyt pääsiäisen pyhät vähän huilaillaan ja käydään mökilläkin.
Pihaa on siivottu ja sitä siivoamista tuntuu olevan vaikka kuinka paljon. Aroniat aion leikata alas. Joitakin angervoja leikkaan myös. Japanivaahteroita olen jo vähän siistinyt samoin hortensian olen leikannut. Niistä kun katolta pudonnut lumi on katkonut oksia. Muutaman tuijan ostin ja vaihdoin kuolleitten tilalle. Viime vuoden loppukesä ja syksy olivat niin kuivia, että useat tuijat kuolivat. Niitä olisi pitänyt kastaa jatkuvasti. Olivat viime vuoden kevään istutuksia ja eivät vielä olleet ehtineet juurtua.

Olen muuten huomannut, että pinemmät tuijat lähtevät paremmin kasvuun ja saavuttavat kolmessa vuodessa jo noitten suurempien n. 70 senttisten taimien kasvun kiinni. Varmempi vaihtoehto onkin hankkia näitä pieniä 30 sentin tuijan taimia ja istuttaa niitä.Kimalaiset ovat lähteneet jo runsaasti liikkeelle ja ahkeroivat kovasti krookusten kimpussa. Näin kevään ensimmäiset kimalaiset ovat tällaisia melkoisen suuria mötiköitä.

Näin kevään alussa niitä näkee, mutta jostain kumman syystä omena- ja kirsikkapuiden kukinnan aikaan tahtoo olla pula pölyttävistä pörriäisistä. Mihinkähän ne silloin ovat mahtaneet kadota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.