perjantai 8. huhtikuuta 2011

MAASTA PUKKAA

Vaikka viime päivinä on satanut useampana päivänä ja sade on sulattanut lunta, niin sitä näyttää edelleen olevan melkoisesti. Tänään on poutapäivä ja aamupäivällä aurinkokin hieman pilkahteli.

Pidin töistä vapaata ja hieman pihallakin hääräilin. Paria linnunpönttöä hieman restauroin. Toisesta oli pudonnut pohja pois ja toista vähän muuten korjailin. Yhtä pönttöä  oli tikka käynyt vähän työstämässä, eli oli suurentanut suuaukkoa.

Peipponenkin oli aamusella pihapuskassa. Onkohan nyt sitten kesään enää puoli kuuta? Myös mustarastas oli saapunut laulelemaan ja kuokkimaan lumen alta paljastuneita kohtia. Vaimo kertoi myös harmaasta pikkulinnusta, jolla oli punertava etumus. Itse en sitä vielä huomannut, mutta ilmeisesti punarintakin on saapunut. Pihalla on pesinyt joka vuosi ainakin yksi punarinta. Harakkakin on alkanut kasata risupesää pihapuuhun. Kasatkoon nyt. Puu on sellainen puu, joka kaadetaan tässä piakkoin. Joutuu harakka sitten aloittamaan alusta uuden pesän rakentamisen muualle.

On se elämän voima kova. Yllä kuva tämänpäiväisistä krookuksen aluista. Heti, kun lumi hieman väistyy, niin näköjään jo krookukset pukkaavat ylös ja kukkimaan.

No nyt näyttää taas hipsivän pikkaisen lunta. Kevät keikkuen tulevi. Välillä vettä, välillä lunta ja nyt on luvattu öiksi taas pikku pakkasta. Aurinkoa ei niin kovin paljon ole näkynyt tänä keväänä. Toivottavasti sekin vielä paistelee ja antaa lumille kyytiä.

2 kommenttia:

  1. Peipponen meidänkin pihassa aamusella lauloi. Mutta kyllä kauan kestää ennenkuin mitään krookuksia vielä näkyy, on lunta aikas lailla.
    Toisaalta kyllähän se lumi joskus niin nopsaa katoaakin:)

    VastaaPoista
  2. Eilen oli vähän pilvinen päivä ja krookukset olivat vielä supussa. Tänään oli aurinkoisempi päivä ja mukavasti kukat siinä auringonpaisteessa aukenivat.

    VastaaPoista

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.