sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kevätaskareita

Sanotaan, että kevät keikkuen tulevi. Eilen oli harmaa päivä. Iltapäivällä hieman valoisampaa. Tänään taas oli melkein aurinkoista  ja melko lämmintäkin. Mittari näytti peräti 8 plusastetta. Todellisuudessa kenties ei ihan niin paljon, mutta ihan mukavan lämmintä.
Eilen leikkasin omenapuut. Tein aika voimakkaan leikkauksen. Puut ovat vielä nuoria ja leikkasin oikeastaan kaikki viime kesän uudet kasvustot lyhyemmiksi tai pois kokonaan. Viime kesänä tuoretta uutta kasvustoa olikin syntynyt aika paljon.
Kukan taimia en vielä ole istutellut (siis sisäkukkien tässä vaiheessa), kun odottelen oikeastaan ensi viikonloppuna syntyvää kuuta. Taimien istuttamisen kannalta alkava kuu olisi perimätiedon mukaan otollisempaa istutusaikaa. Jossain taimi- ja siemenluettelossakin havaitsin, että annettiin ohjeistusta siementen kylvämiseen kuun kierron mukaan.
Tänään havaitsin myös, että krookuskin lykkää sinistä kukintoaan lumen seasta ylös. Myös pihapiirissä asustava ja pesivä mustarastaskin on saapunut. Vähän näytti voipuneelta ja ränsistyneeltä.

Jahka tässä lumet sulavat, niin pääsee tositoimiin puutarhatöissä. Mutta ennen sitä ensi viikonloppuna on Turussa Puutarhan Kevät-messut ja sinne on tarkoitus suunnistaa orientoitumaan kevään ja kesän askareista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.