sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Tallinna ja Martin markkinat

 
Olen ensimmäisen kerran käynyt Tallinnassa joskus vuonna -77 tai -78. Silloisena Neuvostoliiton alaisena maassa vapaa liikkuminen ei ollut itsestään selvä. Kaupunki oli melko ränsistynyt ja likainen. Paljon on kaupunki muuttunut ja siistiytynyt tuosta ajasta. Muutos ja vaurastuminen on tapahtunut itsenäisyyden aikana ja suurin muutos on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kuva on vanhan kaupungin eräältä pikku kujalta tämän vuoden marraskuussa.
 
Olemme vaimoni kanssa parina vuotena käyneet Tallinnan Martin markkinoilla, jotka pidetään Sakun Suurhallilla. Virolaisia käsitöitä ja käsitöiden tekijöitä on halli täynnä. Edellisvuotena näillä markkinoilla oli myös muualta Baltian maista käsitöitten tekijöitä. Nyt ilmeisesti vain virolaisia. Viime vuoteen verrattuna havaittavissa oli selvä hintojen nousu ja hinnat alkavat olla jo Suomen tasoa, riippuen vähän tuotteista ja tekijöistä.
 
Vietimme samalla vähän vapaata Kalev Span kylpylässä. Kylpylähotelli on pieni, mutta kylpylä itse on kansoitettu, koska se toimii kaupungin uimahallina. Hotellin hinta tasoon nähden on mielestäni vähän kalliin puoleinen. Palvelu on hyvää ja hotelli on siisti ja ruokakin on hyvää. Huoneet ovat melkoisen pieniä koppeja. Hotellihuoneessa ei viihdy siten oikeastaan muuta, kuin että käyttää sitä vain yön nukkumiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.