lauantai 9. helmikuuta 2013

Talvilauantain askareita

Tänään oli sopivan leppoisa ilma, joten aloitin jo puutarhassa kevätaskareita.
 
Kävin leikkaamassa omenapuita. Vähän aikaista se vielä on, mutta ei käsittääkseni liian aikaista. Helmi-maaliskuu lienee parasta aikaa niiden leikkaamiseen. Leikkasin ne kuitenkin jo nyt. Maa kun ei oikein ole jäässä ja jos tässä ilmat äkkiä lämpiävät vielä, niin puussa alkaa nesteet virtaamaan. Omenapuu ainakin jonkun koulukunnan mukaan pitää leikata talven lepoaikana.
Omenapuuni ovat vielä nuoria, eikä niissä ole isoja vanhoja oksia. Viime kesä oli kasvulle suotuisa ja omenapuut kehittivätkin runsaasi uutta kasvustoa edellisen kevään leikkausten jälkeen. Typistelin tätä uutta kasvustoa, ettei puut kasvaisi ihan tiheiksi puskiksi.
 
Jossain vaiheessa ymppäsin kokeeksi päärynän oksan omenapuuhun. Oksa on vielä sen verran pieni, että päärynöitä se ei vielä ole tuottanut. Näköjään omppuun päärynäkin oksastuu. Sen osalta jätin leikkauksen tekemättä. Katsotaan mitä siitä kehittyy. Sen verran päärynä on kuitenkin rotevakasvuisempi kuin omena, että ymppäyskohdan jälkeen päärynäinen oksa on huomattavasti paksumpi, kuin varsinaisesti omenapuun oksa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.