keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Aurinko paistaa

Aurinko paistaa ja "rännit tippuu". Kevät ei ole oikein edistynyt kunnolla, vaikka ollaan jo maaliskuun lopussa. Lunta on vielä melkoisesti.

Katselin alkuviikosta viime vuoden kalenterin kohdalta, että 25. päivä viime vuonna ovat jo krookukset kukkineet. Nyt ne ovat vielä paksun hangen alla.

Mutta aurinko paistaa komeasti. Siihen, mihin aurinko paistaa ja on suojaisaa, syntyy lumesta sulanutta vettä. Katoilla on edelleen vaan sitkeästi lunta ja aurinko sitä sieltä pikku hiljaa kuitenkin sulattelee.

Eilen oli aurinko herättänyt jostain rakosesta perhosen. Mikäli oikein tunnistin, niin pikkuapollo se yritti lämpimällä seinustalla lennellä. Joku kärpänenkin on herännyt pörräämään ikkunanväliin.

Kyllä se elämä alkaisi voittaa, kunhan tuo aurinko pääsisi lämmittämään kunnolla. Sitä estää tällä hetkellä arktinen ilmamassa, joka pohjoisesta on levinnyt pitkälle eurooppaan. Mutta kyllä se kevät tulee, onhan se aina tullut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.