tiistai 7. kesäkuuta 2016

Toistaiseksi tunnistamaton

Pikkuhiljaa tontin raivauksen myötä sieltä paljastuu erilaisia kasveja. Tämän kevään tuttavuus on ao. vuokko. Ainakin tulkitsen sen vuokkojen sukuun kuuluvaksi. Vielä en ole onnistunut varmaksi tunnistamaan, mikä vuokko on kyseessä. Kukka on yksittäinen pitkän hienokarvaisen varren päässä. Kukkavarren korkeus noin 30 - 35 cm. Kukan leveys täydessä kukinnassaan noin 5 cm. Kukat kermanvalkeat, samettimaisen mehevät.

Muistuttaa valkeaa syysvuokkoa, mutta kun kukkii näin keväällä. Toisaalta muistuttaa myös arovuokkoa. Itselläni on muualla arovuokkoa ja se on vähän erilainen, eli valkoisempi ja kasvaa ryppäissä ja maan pinnassa on lehtiruusuke. Lehtikin on pienempi, kuin tässä vuokossa. Tämä vuokko kasvaa ihan yksittäisenä, eikä siinä ole maassa lehtiruusuketta.

Katsotaan, jos vaikka jostain tulisi vastaan kuva tai tieto, joka vastaisi tätä vuokkoa ja sitä kautta varmistuisi oikea vuokko.Olen päätymässä siihen, että kyseessä on jonkin sortin arovuokko. Saattaa olla jotain risteymää. Tunnusmerkistö näillä näkymin eniten muistuttaa arovuokkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.