sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Syys saapuu

Eilen päivällä sää poutaantui. Aamusella tuli kyllä vettä vielä rankasti. Tänään on ollut oikein kaunis syyspäivä. Kiva, sillä tähän asti on oikeastaan ollut kahden viikon melkein päivittäinen sadekausi. Minun piti lähteä Lappiin ruskamatkalle, mutta jätin sen, kun säätietojen mukaan olisi ollut luvassa sadetta koko sille viikolle. Näin myös ilmeisesti on ollut, sielläkin.
Nyt alkaa täälläkin jo pikkuhiljaa näkyä puissa lehtien värien muutosta. Pakkasöitä ei sentään ole vielä ollut. Eilen jo hieman siivosin perennapenkkiä ja aiemmin olen jo leikannut vadelmien tämän vuoden satoa tuottaneet varret pois.
Omenia on joissain puissa ollut runsaasti, mutta jotkut lajikkeet ovat pitäneet vähän välivuotta. Ensimmäisen kerran oikeastaan on mökin keltaluumuissa ollut todella runsas sato. Samoin viiniköynnös tuotti ensimmäisen kerran runsaammin satoa. Sekin on kuitenkin jo useamman vuoden vanha. Rypäleet olivat makeita, todella hyviä.

Grotendorst
Tämä ruusulaji on kukkinut vuodesta toiseen hyvin. Eri jaloruusut ovat tahtoneet kuolla, eli eivät ole kestäneet talvea. Tämä kukkii hyvin, vaikka muuten on vähän risuisen näköinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.