lauantai 29. lokakuuta 2011

Syksystä nauttien ja talveen varautuen

Syksy on kulunut hurjaa vauhtia. Päivät lyhentyneet ja illalla tulee pimeyskin jo aikaisin. Tuntuu siltä, että illalla ei enää pääse tekemään mitään ulkona töitten jälkeen, kun pimeys tulee niin aikaisin. Huomenna siirretään taas kellojakin taaksepäin, joten pimeys tulee illalla vielä aiemmin kellon mukaan.
Syksy on ollut lämmin, mutta sateinen. Viime viikonvaihteessa kävin laittamassa mökin talvikuntoon. Samalla ihailin syksyn väriloistoa.

Koivujen lehdet olivat vielä keltaisina puissa. Nyt ne ovat suurimmalta osin jo pudonneet alas. Koivun lehdet ovat harvemmin näin keltaisia. Usein ne tahtovat tulla nopeasti ruskeiksi ja pudota sitten maahan.

















 Tien vieressä kukkivat vielä ahdekaunokki ja pietaryrttikin komeasti.








Tässä tuomipihlajan väriloistoa.
Tänäänkin oli kaunis päivä. Aurinko paistoi ja lämmintä oli 11 astetta. Tuultakaan ei ollut juuri lainkaan. Tuli laitettua uudet palotikkaat seinälle. Aiemmin olin jo laittanut katolle lapetikkaat. Kuten keväällä kerroin, niin talven lumi toi katolta tikkaat alas ja laittoi ne solmuun. Piti sitten hommata uudet ja nyt ne ovat paikoillaan. Talvi saa tulla.
Hieman kerkisin myös tyhjätä kesäkukkapurkkeja. Uusia perennan siemeniä on tullut kylvettyä taas toisten sekaan odottamaan kevättä.
Alppiruusuissa näkyy olevan runsaasti kehittynyt nuppuja. Jos eivät talven aikana kuivu, niin keväällä on odotettavissa ihan mukavasti kukkivia alppiruusuja.
Meillä tahtoo olla riesana syksyisin aina noita metsän eläväisiä, jotka pyrkivät taloon sisälle. Vilistelevät sitten välikatossa. Tänä syksynä niitä olen räpsällä pyydystänyt jo viisi. Ilmeisesti on ollut hyvä vuosi niilläkin lisääntyä.
Talomme sijaitsee puistomaisen metsäalueen vieressä ja siksi ilmeisesti näitä, ovatko ne sitten metsähiiriä vai metsämyyriä, tahtoo tulla syksyisin sisälle rakennuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.