lauantai 5. marraskuuta 2011

Syysmatka

Viime viikon loppupuolella olin työmatkalla Tukholmassa. Matkaa tehtiin Helsingin kautta Siljan Serenadella. Sää oli leppoisan oloinen, kostea ja pilvinen. Aamulla kun laiva saapui Tukholmaan meri oli peilityven. Illalla ja yöllä merellä vielä tuuli jonkin verran, mutta aamuun mennessä oli näköjään tyyntynyt täysin.
Sen verran oli syksy siellä jäljessä, että puista olivat lehdet tippuneet juuri ilmeisesti edellisenä viikonloppuna ja alkuviikosta. Siellä on paljon vaahteroita ja vaahteran lehtiä oli paikka paikoin melko paksusti. Etukuormaajalla näkyivät niitä lykkäävän kasaan kaduilla. Itse vanhankaupungin keskusta-alue oli siistitty ja siinä ei niin paljon lehtipuita olekaan. Syysistutuksia oli jo laitettu, kuten vieressä näkyy. Kuva on kuninkaan linnan alueelta raatihuonetta päin.
Vaikka viereisessä kuvassa vanhan kaupungin pikkukuja näyttää hiljaiselta, niin kaupungissa oli yllättävän paljon turisteja liikkeellä tähän aikaan vuotta.


Hevoskastanja oli vielä kovin värikkään oloinen ja ainakin tämä yksilö ei vielä ollut paljoakaan varistanut lehtiään. Vieressä pihlaja oli jo täysin lehdetön. Vain punaiset marjat koristivat sen oksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.