sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kesästä syksyyn

Päärynät ovat parhaimmillaan. Tänä kesänä varsin nuori päärynäpuu on täynnä päärynöitä. Sivulla ajankohtaislogossa näkyy päärynäpuu, joka on noin 2,5 metriä korkea. Ikää sillä on kylläkin viitisen vuotta. Tänä vuonna oksat riippuivat päärynöitä täynnä. Peruspuuna on Aune, mutta olen ympännyt siihen jotain muutakin lajiketta.


Omenoita oli tänä vuonna myöskin ihan mukavasti. Rastaat vaan olivat niin ahnaita, että söivät suuren osan sadosta suoraan puusta.


 
Ruusut kukkivat vielä ihan mukavasti. Jopa Juhannusruusussakin näkyy olevan kukka.

Perunkoison kukka. Toin näitä siemeniä Ahvenanmaalta viime kesän matkalta. Alla kukan rehevyyttä pari viikkoa sitten. Nyt se on vielä rehevämpi ja täynnä noita sinisiä kukkia ja ihan kivan näköisiä siemenkotia.

 

 
Punainen elämänlanka/karhunköynnös kukkii myös kauniisti ja runsaasti. En tiedä, mistä siemen on tullut pensaiden joukkoon. Olenko heittänyt joskus, vai onko tullut muiden kukkien tai mullan mukana vai lintujen tuomana. Hyvin kauniisti kuitenkin kukkii. Vaikka sitä pidetäänkin (ainakin valkoista) tuhoisana muulle kasvillisuudelle, niin annan sen nyt ainakin olla. Se ei ole kukkapenkissä, vaan pensaiden seassa, joten ei ainakaan heti pääse juuristollaan tuhoamaan muuta kasvillisuutta.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.