tiistai 10. syyskuuta 2013

PELAKUUN SITKEYTTÄ

Täytyy sanoa, että pelakuu on kyllä sitkeä kukka. Leikkasin vanhan pelakuun kesän kynnyksellä alas. Osan oksista laitoin juurtumaan ja osan heitin pihalle vaahteroiden alle.

Ihmetyksekseni nämä pihalle heitetyt oksat alkoivat kukkia ja ovat kukkineet koko kesän ja kukkivat edelleen. Ei mitään suuria kukkapalloja, mutta pieniä 3-5 kukan palloja. Tarkastin juuri, että ovatko ne juurtuneet sinne. Ei, varsissa ei ollut minkäänlaisia juuria. Ne eivät myöskään ole olleet lehtien tai muun suojan alla, vaan ihan vaan vanhojen vaahteralehtien päällä. Vaikka kesä on ollut täällä kuiva, niin silti oksat ovat elinvoimaisia ja kukkivat. Ilmeisesti oksat ottavat tarvitsemansa kosteuden ilmasta. Pidän kuitenkin tätä jonkinlaisena ihmetyksen aiheena.

1 kommentti:

  1. Ja vielä sitten noin tavattoman kauniin värinewnkin vielä. On kumma kun tuossa varrenpätkässä on riittänyt voimaa kukintaan asti, ilman juuria. On kyllä tosi sitkeitä.

    VastaaPoista

Pionipläjäys

 Laitetaanpas näin talven ja lumen keskellä pläjäys omalla pihalla viime kesänä kukkineista pioneista. Muutama kuukausi niin taas kukkii.